Gezinsondersteuning

voor kinderen van 0 tot 3 jaar, van 3 tot 6 jaar, van 6 tot 12 jaar

Dienstverlening van Kind en Gezin na de geboorte:

 • Kort na de geboorte (binnen de 14 dagen) neemt de verpleegkundige van Kind en Gezin contact met je op. Ze komt bij je langs om kennis te maken in de kraamkliniek of bij je thuis.
  De verpleegkundige bespreekt wat je kan verwachten en luistert naar welke ondersteuning je wenst. Samen maken jullie afspraken over een dienstverlening op maat.
  Heb je nog geen contact gehad met een verpleegkundige van Kind en Gezin, neem dan zeker zelf contact op met de Kind en Gezin-Lijn: 078/150 100
 • De verpleegkundige werkt samen en aanvullend met de vroedvrouw die tijdens de kraamperiode ook vaak aan huis komt.
 • We volgen gratis preventief de groei, gezondheid en ontwikkeling van je kind op. Je kindje wordt gemeten, gewogen, gevaccineerd en medisch onderzocht. Er wordt een oog en gehoortest afgenomen en je krijgt er antwoord op je vragen.
 • Voor vragen over je kind of over kleuterscholen, diensten of andere activiteiten kan je ook terecht tijdens de inloopmomenten op het consultatiebureau (oeverstraat 7).
  Elke 1ste en 3de donderdagnamiddag van 15u tot 16u30.
 • Daarnaast maken we graag tijd vrij voor advies over ouderschap, opvoedingsvragen, extra opvolging van de ontwikkeling, …
  Maak je graag hiervoor een afspraak? Bel dan naar de Kind en Gezin-Lijn, mail je verpleegkundige of spring eens binnen tijdens een inloopmoment.
 • Schrijf je in op onze nieuwsbrief ‘van baby tot kleuter’ dan krijg je 3 jaar lang info en tips afgestemd op de leeftijd van je kind. Inschrijven doe je hier.
 • Hier kan je online je afspraken maken en wijzigen.

Verloopt de ontwikkeling van je zoon of dochter toch niet zoals verwacht? Of maak je je hierover zorgen?
Dan kan je ook bij deze diensten terecht.